Naisten luonto- ja villiyrttiretriitti Lapissa 8. – 11.6.2023

Lähde mukaan taianomaiselle luontoretriitille Lapin alkukesän vehreään luontoon. Opimme tunnistamaan, keräämään ja käsittelemään Lapin vahvoja villiyrttejä. Tutustumme villiyrttien ruoka- ja rohtokäyttöön sekä myös kasvien taikavoimiin. Kokkaamme yhdessä herkullista ruokaa hyödyntäen villiyrttejä. Saunomme hoitavassa yrttisaunassa nauttien puhdistavista löylyistä ja pulahdamme uimaan vapaana virtaavaan Ounasjokeen. Pääset osallistumaan voimaannuttaviin luontorituaaleihin, rentoutumaan Lapin rumpumatkoilla sekä nauttimaan samanhenkisten ihmisten seurasta.

Missä?

Lapissa, Levin maisemissa.
Könkään kylässä sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Mitä?

8.6. Retriitin aloitus ja laskeutuminen Lapin energioihin

Saapuminen Taivaanvalkeisiin, Könkään kylään Ounasjoen rannalle. Taivaanvalkeissa mieli lepää ja vain taivas on kattona voimakkaille energioille, jota Tonttulan elämyskylän alue henkii. Vanhat satavuotiset hirsitalot ja rantasauna luovat taianomaiset puitteet retriitille.

Voimaannuttava ja puhdistava Lapin voimajuoma toivottaa kaikki tervetulleiksi.  Osallistumme rentouttavaan rumpumatkaan, joka rauhoittaa mielemme ja saamme laskeutua Lapin energioihin.

Tutustuminen yrtteihin alkaa luontokävelyllä Ounasjoen rannalla.

Päivälliseksi tarjotaan paikallisista antimista koostuva herkullinen kasvisateria. Illan aikana tutustumme toisiimme ja teemme yhteisen iltakävelyn Tonttulan satumetsässä.

 

9.6. Lapin voimakkaat yrtit ja Levin Utsuvaara

Aamu alkaa maittavalla aamiaisella ja läsnäoloharjoituksella.

Raija Kivimetsän luento voimallisista villiyrteistä, yrttien tunnistamista ja keruuta luonnossa.

Lounaan jälkeen jatkamme villiyrtteihin tutustumista ja opimme lisää niiden tunnistamisesta ja keruusta. Poimimme myös hoitavia yrttejä saunaan. Lähdemme patikoimaan tunturiin.

Kävelemme rauhallisesti upeilla tunturipoluilla, ihastellen luonnon heräämistä kesän vihreyteen  ja upeaa tunturimaisemaa. Lapin kodassa rentoudumme tulen äärellä nauttien rummun taianomaisesta kuminasta ja saamme kuulla Lapinmaan ikiaikaisia tarinoita.

Taivaanvalkeissa meitä odottaa maittava kasvispäivällinen, jonka jälkeen saamme rentoutua perinteisen rantasaunan lempeisiin löylyihin, joiden syleilyssä nautimme turvenaamioista ja yrttijalkakylvyistä. Rohkeimmat voivat pulahtaa Ounasjoen viileään veteen.

Lapin kesäyön valo on voimakasta ja luonto hereillä koko yön.

 

10.6. Yrttien taikaa lautasella, keskiyön auringon voima ja seitsemän tunturin ketju

Aamu alkaa maittavalla aamiaisella ja yhteisellä aamuharjoituksella.

Opimme lisää kasveista, keräämme yrttejä ja teemme voimasuitsukkeet.

Iltapäivällä valmistamme ja nautimme yhdessä ravitsevan päivällisen, jossa hyödynnetään myös itse keräämiämme kasveja.

Päivällisen jälkeen lähdemme myyttiselle seitsemän tunturin ketjulle, Pallaksen upeisiin maisemiin. Täällä maailman puhtaimman ilman alkulähteillä teemme rauhallisen kävelyn puurajan yli pyhälle lähteelle.  Vesimeditaatio vie meidät ikiaikaiseen puhdistavaan energiaan.

Kokoonnumme yhdessä Lapin kotaan elävän tulen ympärille tulirituaaleja varten. Voimasuitsukkeet luovat mystistä tunnelmaa ja Lapin rummun ikiaikainen rytmi auttaa meitä maadoittumaan Äiti Maan syliin ja voimme kokea suurta yhteyttä ympäröivään luontoon.

Nautimme nuotion ympärillä yrttiteetä ja pienen iltapalan.

Nousemme Taivaskerolle, missä keskiyöllä olemme kanavia taianomaiselle auringon valolle.  Arktinen luonto on voimallinen, ikiaikaisen karu ja kaunis. Lapin suurtuntureilta avautuu koko Tunturi-Lappi eteemme. Kiitämme Äiti Maata ja palaamme sydän täynnä uutta energiaa Könkään kylään Taivaanvalkeisiin ja vaivumme rauhalliseen uneen.

11.6. Loppusanat ja hiljentyminen kiitollisuudelle

Aamu alkaa raikkaalla lähdevedellä ja lempeällä herättelevällä ja palauttavalla harjoituksella sekä rentoutuksella.

Aamiaisen jälkeen naistenpiiri ja loppuseremoniat. Kiitos ja jälleennäkemisiin!

 

Hinnat

699 eur / henkilö
195 eur / henkilö lisämaksu 1hh huoneesta

Hinta sisältää majoituksen 2 hengen huoneessa Hotelli Taivaanvalkeissa, ohjelmassa mainitut ruokailut sekä monipuolisen yllä kuvatun ohjelman. Kuljetukset Pallakselle ja Levin Utsuvaaraan osallistujien yhteisillä kimppakyydeillä.

Retriitin maksu:

199 eur / ilmoittautumismaksu. Maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä vieressä olevasta linkistä.

500 eur / retriitin loppumaksu 15.4.2023 mennessä

Peruutusehdot:

ennen 15.4.2023 palautetaan 50% ilmoittautumismaksusta

15.4.-30.4.2023 palautetaan loppumaksu 500 euroa

30.4.-8.6.2023 maksuja ei palauta. Suosittelemme ottaamaan matkavakuutuksen, mahdollisen sairastumisen varalta.

Retriitin vetäjät

Heidi Jokela

Heidi on  Polar Star Travelin ja Lapin Luontoelämyksen valovoimainen yrittäjä ja luontoyhteysohjaaja. Rakkaus Lapin arktiseen luontoon on tuonut hänet Euroopasta Leville. Heidi on löytänyt arktisesta tunturiluonnosta taianomaisen voiman, joka on inspiroinut hänet luomaan ikimuistoisia elämyksiä tuhansille ja tuhansille matkailijoille. Hän rummuttaa mielellään kodassa tulen äärellä Lapin ikiaikaisissa energioissa. Voimaannuttava rumpurentoutus ja liikkuminen luonnossa on hänen tapansa päästää irti kiireisestä yrittäjän arjesta. Hän on asunut pitkään Italiassa ja Sisiliassa ja vetää toukokuussa 2024 yhdessä Raija Kivimetsän kanssa hyvinvointi ja hortta matkan Etnan tulivuoren laaksoon.

Raija Kivimetsä

Raija on Suomen vanhimman villiyrttisivuston hortoilu.fi -sivuston perustaja ja innostava kouluttaja. Hän on perehdyttänyt  tuhansia ihmisiä villiyrttien saloihin viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Raija on myös kasvilääkinnän ammattilainen, terveystoimittaja ja tietokirjailija sekä luontoyhteysohjaaja. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja villiyrteistä, uusin kirjoista on Hurmaava horta – ruokaa ja rohtoja villiyrteistä. Raija rakastaa luontoa, patikointia ja vetää myös suosittuja horta- ja hyvinvointimatkoja Kreetalle ja Sisiliaan keväisin ja syksyisin.

Ilmoittautuminen