Naisten rumpuretriitti keskiyön auringon taianomaisessa valossa 20.-23.6.2022​

Lähde mukaan taianomaiselle rumpuretriitille Lapin kesäiseen luontoon. Pääset osallistumaan voimaannuttaviin valon luontorituaaleihin, rentoutumaan rumpumatkoilla, nauttimaan perinteisen saunan puhdistavista löylyistä  sekä nauttimaan samanhenkisten ihmisten seurasta.

Retriitin aikana sinulla on mahdollisuus tehdä oma perinteinen Lapin rumpu. Rumpu tehdään perinteisin menetelmin, rummun kehikko puusta ja rumpukalvo poron nahasta, joka värjätään luonnosta saatavilla kasviväreillä. Opit rummun käyttöä parantava parantavana työkaluna ja opit soittaan ja hoitamaan sitä.  Osallistut rummun vihkimisseremoniaan.

Jos sinulla on jo oma rumpu osallistut ihaniin naisten rumpupiireihin niin Taivaanvalkeitten pihapiirissä kuin tunturin huipulla. Luovuutemme pääsee valloilleen ”Paint your dream” työpajassa. Osallistut  rummun vihkimisseremoniaan. Voit halutessasi puhdistaa rumpusi ja vihkiä sen vaikka hoitotyöhön sopivaksi.

Retriitti huipentuu Pallaksen Taivaskerolla yhteiseen rummutukseen keskiyön taianomaisessa auringon valossa.​

Missä?

Lapissa, Levin maisemissa.
Könkään kylässä sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Mitä?

Retriitti omalla rummulla tai ilman rumpua sekä rumpukurssi:

Maanantai 20.6. Retriitin alkuseremoniat

Saapuminen Taivaanvalkeisiin, Könkään kylään Ounasjoen rannalle. Taivaanvalkeissa mieli lepää ja vain taivas on kattona voimakkaille ja puhdistaville energioille, jota Tonttulan elämyskylän alue henkii. Vanhat satavuotiset hirsitalot ja rantasauna luovat taianomaiset puitteet retriitille.

Voimaannuttava ja puhdistava Lapin voimajuoma toivottaa kaikki tervetulleiksi.  Osallistumme rentouttavaan rumpumatkaan, joka rauhoittaa mielemme ja saamme laskeutua Lapin energioihin.

Rummun valmistus alkaa rumpukurssiryhmälle.  Rummun valmistamisen ohessa perehdymme rummun historiaan, tarinoihin ja rummun käyttöön. Toinen ryhmä osallistuu naisten rumpupiiriin, jonka aikana  esittelemme toisillemme rumpujemme tarinat ja teemme rummutusharjoituksen.

Päivälliseksi tarjotaan paikallisista antimista koostuva ravitseva kasvisruoka. Illan aikana tutustumme toisiimme ja teemme yhteisen yllätyksellisen  iltakävelyn Tonttulan satumetsässä.

Tiistai 21.6. Rumpukurssi, unelmien elämä, rumpuseremoniat ja saunarituaalit

Lauantai aamu alkaa maittavalla aamiaisella ja rumpurentoutuksella.

Rumpukurssi ryhmä jatkaa rummun valmistumista.

Toinen ryhmä osallistuu ”Paint Your Dream”- hyvinvointia maalaamalla työpajaan. Nyt annetaan luovuuden kukkia! Ei ole väliä osaatko maalata tai onko pensselin käyttö sinulle ennestään tuttua vai ei. Tärkeintä on heittäytyminen ja värien kanssa leikkiminen.

Alkuun teemme pienen rentoutuksen ja kurkkaamme kukin meditaatiomatkalla omiin unelmaelämiimme. Sitten annetaan pensselin tai vaikka sormien vaeltaa kankaalla! Lopputuloksella ei ole mitään väliä, pääasia että prosessi oli sinulle vapauttava ja rentouttava. Lopuksi käymme teokset läpi ja jaamme tuntemuksia mitä tämä luovuus ja heittäytyminen meissä herättikään.

Yhteinen keitto lounas Tonttulassa, jonka jälkeen rumpukurssi jatkuu.

Toinen ryhmä lähtee Levitunturin huipulle rummuttamaan. Ilmaelementin siivittäminä päästämme luovuuden valloilleen ja mielemme saa lentää taivaalla vapaana kohti unelmiemme elämää. Kohtaamme  oman villin naiseutemme ja tunnemme Lapin energian virtaavan sydämiimme. Saamme päästää irti vanhoista ja  jarruttavista energioista.

Maittavan kasvispäivällisen jälkeen kokoonnumme kaikki yhdessä kotaan elävän tulen ympärille rumpujen vihkimisseremoniaan. Uudet rummut vihitään ja vanhat puhdistetaan uudelle energialle.

Ilta huipentuu perinteisen rantasaunan lempeisiin löylyihin, joiden syleilyssä nautimme turvenaamioista ja yrttijalkakylvyistä. Rohkeimmat voivat pulahtaa Ounasjokeen.  Saunahetkeen mahtuu myyttejä, taikoja ja iänaikaista perinnetietoa. Saunan puhdistamana ja voimaannuttamana lähdevesi vilvoittaa kehomme ja iltapalan jälkeen on mukava lähteä untenmaille, kiitollisin mielin.

Keskiviikko 22.6. Lapin ikiaikainen puhdistava tuuli, keskiyön auringon voima ja seitsemän tunturin ketju

Keskiviikko alkaa yhteisellä aamuharjoituksella.

Aamiaisen jälkeen kokoonnumme yhteen ja teemme matkan omaan itsemme. Harjoituksen jälkeen jakaannumme ryhmiin purkamaan kokemuksemme ja rummuttamaan.

Lounaan jälkeen lepoa ja valmistumista keskiyön auringon juhlaan. Iltapäivällä lähdemme myyttiselle seitsemän tunturin ketjulle, Pallaksen upeisiin maisemiin. Täällä maailman puhtaimman ilman alkulähteillä teemme rauhallisen kävelyn puurajan yli pyhälle lähteelle.  Metsämeditaatio vie meidät ikiaikaiseen puhdistavaan energiaan. Ulkoilun jälkeen valmistamme yhdessä Pallaksen juurella tunnelmallisessa kodassa maistuvan aterian.

Aterian jälkeen jakaannumme ryhmiin ja valmistumme patikoimaan Taivaskerolle, missä rummutamme keskiyöllä voimakkaalle taianomaiselle auringonvalolle. Olemme kanavia uudelle energialle, arktiselle valolle, jota keskiyön voimallinen valo meille antaa.

Arktinen luonto on voimallinen, taianomaisen kaunis ja Lapin suurtuntureilta avautuu koko Tunturi-Lappi eteemme. Kiitämme Äiti maata ja palaamme sydän täynnä uutta energiaa Könkään kylään Taivaanvalkeisiin ja vaivumme rauhalliseen uneen.

Torstai 23.6. Loppusanat ja hiljentyminen kiitollisuudelle

Torstai aamuna hiljennymme kiitollisuudelle yhdessä saamiamme kokemuksia ja oivalluksia kohtaan.   Myöhäisen aamiaisen jälkeen  retriitin sulkemispiiri ja huoneiden luovutus.

Hinnat

Retriitin vetäjät

Heidi Jokela on Polar Star Travelin ja Lapinluontoelämyksen valovoimainen yrittäjä. Rakkaus Lapin arktiseen luontoon on tuonut hänet Euroopasta Leville. Heidi on löytänyt taianomaisen voiman luonnosta. Hän rummuttaa mielellään  kodassa tulen äärellä. Voimaannuttava rumpurentoutus ja liikkuminen luonnossa on hänen tapansa  päästää irti kiireisestä yrittäjän arjesta.

Lilja Takalo on ammentanut rummun valmistamisesta ja sillä parantamisesta tietoa sukunsa parantamiseen liittyvästä perimätiedosta sekä lukuisista kursseista. Rumpukursseilla rummut valmistetaan Lapin perinteitä noudattaen ja kursseilla opetetaan rumpujen valmistuksen lisäksi rummun käyttöä. ”Rummuttaminen on yleismaailmallinen ilmiö. Se rentouttaa, voimistaa ja poistaa jännityksiä”, Lilja kiteyttää.

Omaa tietään etsiville Lilja antaa yhden vinkin. ”Älkää uskoko, jos joku sanoo, ettei omalla unelmalla voi elää. Myös harrastuksesta voi tehdä itselleen ammatin.”

Heli Alatalo on kolmannen polven lappilainen yrittäjä, jonka yrityksissä ja elämässä on aina suurena osanu luovuus. Mielikuvituksen suoma rajattomuus, sekä intohimoinen itsensätutkiskeleminen ja oppiminen ovat toimineet luovuuden lähteenä, josta nyt on ammentunut Helin lanseeraama Paint Your Dream työpaja.
Työpajasta sanottua:
“Yllättävän ihana ja syvällinen kokemus, josta jäi itselle tärkeä ja voimaannuttava muisto.”
“Heli on taitava johdattelemaan haaveilutunnelmaan ja hänen ammattimaisella opastuksellaan maalauksestani tuli täydellinen ja juuri sellainen kuin ’näin sen olevankin’.”

Ilmoittautuminen