Heidin Blogi

Heidi Jokela ja Polar Star Travel – Yrittäjän tarina

Heidi Jokela ja Polar Star Travel – Yrittäjän tarina

Julkaistu 28.10.2020

Hei, olen Heidi Jokela! Olen Polar Star Travelin, Polar Meetings:n ja Lapin Luontoelämyksen energinen yrittäjä. Lisäksi olen ”bonus-suurperheen” äiti ja kolmen pikku prinsessan ”nonna” eli mummi. Olen yritysteni ja kotimme sykkivä sydän.

Tässä blogissa haluan avata teille ikkunan elämäni vuoristorataan, jakaa hetkiä Lapin luonnossa sekä avata arkeani ”bonusperheen” äitinä, perhe-ja naisyrittäjänä, uranaisen ja maailmankansalaisen jalkautumista Lappiin sekä terveen – ja mahdollisimman luonnonmukaisen elämän etsimistä.

Minun elämäni rakkauksia ovat viisi poikaani, tytär ja kolme suloista nonnan (mummin) mussukkaa, mieheni ja yrityskumppani Juha ja Lapin tunturit. Mitään näistä en vaihtaisi pois. Jokainen aamu tuo uutta tullessaan, ja tuli mitä tuli, luonto ihastuttaa minua aina.

HELSINGISTÄ EUROOPPAAN JA TAKAISIN

Olen kotoisin Helsingistä, mutta ennen muuttoa Lappiin asuin 18 vuotta Euroopassa: Italiassa, Venäjällä, Portugalissa ja Isossa Britanniassa. Opiskelin Rooman yliopistossa kieliä, jonka jälkeen työskentelin matkailualan markkinointi- ja myyntitehtävissä Euroopassa, pääasiassa Italiassa.

Lapin upeat mahdollisuudet matkailun mekkana avautuivat minulle toimiessani Restel-hotelliketjun Italian myynnissä ja tehdessäni markkinointia Italian Matkailunedistämiskeskukselle ja Finnairille.

Palasin Suomeen joulukuussa 2004. Helsingin pimeä ja loskainen talvi ei kuitenkaan tuntunut omalta ja hakeuduin töihin Rovaniemelle legendaariseen Hotelli Pohjanhoviin. Vietin Rovaniemellä vuoden, jonka aikana tutustuin Lapin arktiseen luontoon ja matkailualan toimijoihin.

NAPAPIIRILLE JA SEN YLÄPUOLELLE

Rovaniemeltä tieni johti Leville, missä vedin projektia, joka tähtäsi Levin lumettoman ajan kehittämiseen ja sesonkivaihteluiden tasoittamiseen. Leville saapuessani tunsin, että tänne Tunturi-Lappiin haluan juurtua. Tunturimaisemat ja uskomattoman hienot kahdeksan vuodenaikaa lumosivat minut. Tapasin paikallisen mieheni Jokelan Juhan ja se oli siinä.

Minusta tuli suurperheen äiti ja sain Juhan myötä myös kolme bonuspoikaa ja tyttären. Vuonna 2007 perheemme kasvoi kaksospojilla ja perustimme mieheni kanssa matkailualan yrityksen – ja sillä tiellä olemme edelleen.

Ruuhkavuosia on jatkunut jo 15 vuotta; olemme pyörittäneet yrittäjien lapsiperhearkea, siirtäneet hirsikehikon Härmästä Lappiin ja rakentaneet siitä perheellemme perinteisen hirsitalon. Se onkin oikea 100 % ekotalo! Olemme myös perustaneet kaksi firmaa ja eläneet tunteella, luonnon lähellä, niin kuin Lapissa perinteisesti on aina tehty.

JUURTUNUT TUNTURIIN

Rakkaus Lapin luontoon, tuntureihin, ainutlaatuiseen paikalliskulttuuriin ja upeisiin ihmisiin ovat saaneet minut juurtumaan Leville. Täällä valo on erityistä joka hetki: kaamoksen sinisinä hetkinä, kirkkaina kevätpäivinä, yöttömän yön auringonvalossa ja syksyn pimenevinä iltoina revontulten loimutessa.

Vuodenaikojen vaihtelun todellakin huomaa. Rakastan Lapin aitoa tunnelmaa ja sitä, että täällä jokainen voi olla oma itsensä. Sesonkina ihmiset tekevät ympäripyöreitä päiviä, mutta sitten kevään edetessä voi istahtaa tunturin huipulle ja ihailla horisonttiin jatkuvaa tunturimaisemaa.

Arktinen luonto ei ole täällä eksotiikkaa, vaan tärkeä osa arkista elämää. Lapset hiihtävät tai potkukelkkailevat kouluun ja marjaretkellä voi kahmaista vettä lähteestä kuksalla. Täällä kerätään marjat, sienet ja yritit itse. Poronlihaa saamme paikallisilta poromiehiltä ja hirvenlihaa käytetään lähes joka perheessä.

Täällä ”Lapin hulluus” vaikuttaa joka päivä! Junantuomina saapuneet ja paikalliset muodostavat ainutlaatuisen verkoston, missä on mukava toimia yrittäjänä ja kehittää Leviä yhdessä. Voimakkaita persoonia Levillä on aina riittänyt. Täällä ”hulluihin” ideoihin on uskottu ja niistä on tehty yhdessä Levin vahvuuksia.

Siirry sisältöön