Vastuullisuus

Jos rakastat, suojelet

Vastuullisuus­lupauksemme

Kannamme vastuuta maailman puhtaimmasta ilmasta, maaperästä ja vedestä. Kannamme vastuuta arktisesta luonnosta, joka jättää ihmiseen ikuisen jäljen – ja johon ihminen voi jättää ikuisen jäljen. Kannamme vastuuta lappilaisesta kulttuurista ja elämäntavasta, joita elää vain kourallinen ihmisiä täällä napapiirin pohjoispuolella.

Olemme tunnistaneet ympäristönäkökulmat, jotka liittyvät vastuulliseen huoneistomajoitukseen. Näitä ovat:

  • Yrityksen jätteiden kierrätys
  • Asiakkaan ja henkilökunnan ohjeistaminen ekologiseen toimintaan
  • Hankintojen ekologisuus
  • Energian ja veden säästö
  • Aktiivinen mukana olo Levin alueen ympäristösertifioinnissa
  • Kestävä matkailu

Lajittelemme jätteemme. Polar Star Apartments huoneistolla on oma jätepiste, jossa on kierrätysastiat muoville, kartongille, metallille, lasille ja paperille. Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään myös pienelektroniikan ja paristot Levin yhteisiin keräyspisteisiin. Opastamme henkilökuntaa ja matkailijoita säästämään ja kunnioittamaan luontoa jokapäiväisillä teoilla. Noin puolet huoneistoistamme on esteettömiä.

Käytämme huoneistoissa ympäristöystävällisiä puhdistusaineita, wc- ja talouspapereita. Muiden hankintojen osalta edellytämme toimittajiltamme ympäristöystävällistä toimintaa.

Käytämme huoneistoissamme energiaystävällisiä tai led-valaisimia. Olemme valinneet sähköntuottajaksemme 100% uusiutuvaa energiaa tarjoavan tuottajan.

Tarkkailemme jatkuvasti vedenkulutustamme ja vettä säästävät toimet ovat tärkeä osa yrityksemme ympäristötietoista toimintaa.

Olemme mukana Levin alueen ympäristösertifioinnissa, majoituskohteellemme Polar Star Apartments on myönnetty Green Key sertifikaatti 2020 alkaen, noudatamme tiukkoja Green Key kriteerejä myös toimistolla sekä henkilökunnan tiloissa.

Yrityksemme johto ja henkilökunta huomioi kaikessa toiminnassaan kestävän matkailun periaatteet. Yrityksemme johto arvioi ympäristöjärjestelmämme toimivuutta vuosittaisessa katselmuksessa.

Kestävässä matkailussa matkailijan ja kohteen tarpeet yhdistetään paikallista kulttuuria ja ympäristöä kunnioittaen. Kestävän matkailun ideana on säilyttää kohdealueen kulttuuriperinnettä ja suojella arvokkaita luonnonalueita. Samalla kestävä matkailu tukee alueen taloutta.

Tarjoamamme Polar Star Nature luontoaktiviteetit kuten e-fatbike-pyöräily, lumikenkäily, melonta, hiihto, pilkkiminen ja koskenlasku ovat myös saaneet Green Activities ympäristösertifikaatin.

Toimintamme perustuu Suomen lakeihin ja asetuksiin ja edellytämme vastuullista toimintaa myös yhteistyökumppaneiltamme. Työntekijämme ovat vakuutettuja emmekä salli syrjintää missään muodossa. 

Green Key

Tarkemmin meidän vastuullisuusohjeistus löytyy tästä: Sustainability Policy & Guideline

Alla olevalla lomakkeella voit lähettää meille palautetta tai esittää kysymyksiä koskien vastuullisuutta ja kestävää matkailua. Kiitos palautteestasi!

Polar Star suosittelee

Tutustu myös muihin retriitteihimme ja elämyksiin!

Siirry sisältöön