Naisten sydän- ja yrttiretriitti tulivuori Etnan energioissa Sisiliassa 15. – 22.5.2024

Sukella Sisilian kukkarikkaaseen ja tuoksuvaan kevääseen. Patikoi Etnan luonnonpuistossa ja koe tulivuoren huippu. Opi tunnistamaan yrttejä ja kasveja sekä niiden käyttöä ruokana, rohtoina ja rituaaleissa.

Herkuttele italialaisen keittiön antimilla. Aisti voimakasta tulienergiaa, Sisilian taikaa, osallistu luontorituaaleihin, heittäydy, naura ja nauti.  Ota aikaa itsellesi kaukana arjesta, rentoudu ja koe sisilialainen värikäs elämäntapa.

 

 

Missä?

Italiassa, Sisiliassa, Letojannin kylässä Välimeren rannalla, Etnan tulivuoren hallinnassa.

Mitä?

Ohjelma:

Päivä 1.  Buongiorno Sicilia

Tapaaminen Catanian lentokentällä Sisiliassa, mistä matkaamme yhdessä hotellillemme, Etnan tulivuoren läheisyyteen.

Tutustumispiiri ja laskeutuminen Sisilian ja Äiti Etnan energioihin. Aistit avaava kävelyretki.

Yhteinen päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 2. Tulienergiaa ja luovuutta

Aamu alkaa aamiaisella ja Raijan herättelevällä aamuhetkellä. Torstai  on tulielementin, luovuuden ja Etnan tulivuoren huiputuksen päivä. Etna on Euroopan suurin toimiva tulivuori ja yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Noustessamme Etnan rinteitä saamme ihailla tulivuoren hedelmällisiä laaksoja, pieniä kyliä, sisilialaista elämän menoa ja vähitellen sukellamme Etnan luonnonpuiston  kastanjapuumetsiin. Maisema muuttuu karummaksi ja eteemme aukeaa laavalaaksoja. Huikeat maisemat Välimerelle ovat henkeäsalpaavat. Bussi kuljettaa meidät 1800 metrin korkeuteen, mistä jatkamme kondolihissillä kohti tulivuoren huippua. Ylhäällä teemme yhteisen patikoinnin noin 2500-3000 metrissä. Tulivuoren energia on voimakasta ja saamme uskomattoman energialatauksen Äiti Etnalta.

Palaamme päivälliselle hotellille. Illalla venyttelemme ja tutkiskelemme tulivuoren viestejä ja energiaa.

Päivä 3.  Meri- ja kivipäivä

Aamualkaa aamiaisella ja Raijan herättelevällä aamuhetkellä. Perjantai on veden, Äiti Maan ja kivienergian päivä. Kävelemme Välimeren rannalla, missä teemme yhteisiä luontoharjoitteita,  saamme nauttia Välimeren aalloista ja sukeltaa meren energioihin.

Nautimme välimerellisen lounaan rantakylässä paikallisessa trattoriassa.

Paluu hotelille, rentoutumista ja omaa aikaa.

Päivä 4. Taormina ja Castelmola, yrttien tunnistamista ja patikointi

Aamu alkaa aamiaisella ja Raijan herättelevällä aamuhetkellä. Lähdemme yhteiskuljetuksella kohti Taorminan ja Castelmolan pittoreskeja kyliä. Taorminaa kutsutaan Sisilian helmeksi. Korkean kukkulan laella sijaitseva Taormina on värikkäitä taloja, kapeita kujia ja upeita merimaisemia. Mahtava tulivuori Etna kohoaa jykevänä taustalla, ja alapuolella siintää Välimeri vuoroin turkoosina ja syvänsinisenä. Aloitamme patikoinnin Castelmolan kylästä, saamme nauttia kasveista ja Sisilian kevään kukkaloistosta ja huumaavasta kukkien tuoksusta. Raija kertoo meille kohtaamistamme yrteistä ja Välimeren ihanista syötävistä kasveista. Laskeudumme kukkulaa alaspäin aina Taormiinaan asti, missä saamme nauttia italialaisesta elämänmenosta, kauniista kujista ja vihreistä puutarhoista. Päivä Taorminassa huipentuu päivälliseen italialaisessa trattoriassa, missä saamme nauttia italialaisen keittiön tuoreista mauista ja katusoittajien serenadeista.

Palaamme hotellille päivällisen jälkeen.

Päivä 5. Etnan luonnonpuisto ja vuoristokylät

Aamu alkaa aamiaisella ja herättelevällä aamuhetkellä. Suuntaamme kohti Etnan luonnonpuistoa, missä meitä odottaa patikointi luonnonpuiston poluilla. Saamme kohdata Etnan ikiaikaisia tammia ja astia puunenergioita. Raija opastaa meitä yrtteihin ja kasveihin ja teemme voimasuitsukkeet tulinaisten sydämen ja luovuuden piiriä varten. Nautimme lounaan pienessä vuoristokylässä. Saamme maistella Etnan alueen tyypillisiä ruokia höystettynä paikallisilla yrteillä. Vuoristokylät ovat pieniä ja niissä voi aistia sisilialaista tunnelmaa ja ihailla laava-arkkitehtuuria. Nautimme vielä kahvit ja käymme paikallisessa pasticceria-leivosmyymälässä. Sisilialaiset leivokset ja gelatot (jäätelöt) ovat kuuluisia, ihanan makeita ja täyteläisiä, kuten sisilialainen kulttuurikin.

Palatessamme hotellin puutarhassa yhteinen iltaharjoitus.

Päivä 6. Vapaa päivä

Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen vapaata aikaa. Hotellin läheisyydessä voi kävellä omassa rauhassa, uima-altaalla voi rentoutua, lueskella tai voi lähteä kävellen rannalle tai vaikka shoppailemaan.

Päivä 7. Vesikävely Gole dell’Alcantaran laavalaaksossa

Aamu alkaa aamiaisella ja herättelevällä aamuhetkellä. Suuntaamme vuoristomaisemiin kauniiseen Gole dell’Alcantara laaksoon. Joki on muovannut eroosion kautta upean kapean laavalaakson, jonka pohjalla saamme patikoida joessa. Aistimme laavan voimakasta energiaa ja puron solisevaa pirskahtelevaa voimaa. Hiljainen mindfulness-jokikävely saa meidät tuntemaan niin veden kuin laavankin uskomattoman voiman. Laakson kauneus häikäisee ja saamme ihastella Eukalyptuspuiden suhinaa ja luonnon keväistä vehreyttä.

Yhteisen päivällisen jälkeen tulinaisten sydämen ja luovuuden loppupiiri. Poltamme suitsukkeet rummun ikiaikaisessa kuminassa. Naisten sydänenergia on kaunista ja voimakasta. Suitsukkeiden savu ja tuoksu luovat mystistä tunnelmaa ja Etna-tulivuoren Äiti Maan energia maadoittaa meidät. Tulinaisten sydän sykkii voimakkaasti luovaa ja villiä voimaa.

Päivä 8. Arrivederci Etna ja Sisilia

Aamu alkaa aamiaisella ja herättelevällä aamuhetkellä. On aika hyvästellä ihana majapaikkamme ja upeat uudet ja vanhat ystävät. Yhteiskuljetus lentokentälle.

Lisätietoja:

Heidi Jokela

heidi.jokela@polarstartravel.fi

010 325 4044

 

Raija Kivimetsä raija@hortoilu.fi

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä Polar Star Travel

 

Hinnat

Matkan hinta: 1 339€

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 200€

Hintaan sisältyvät majoitukset 2 hengen huoneessa aamiaisineen, 6 upeaa ateriaa, lentokenttäkuljetukset, kuljetukset retkille, Etnan valloitus ja ihana voimanaisten ohjelma, Raijan kasviopastukset, tietoa kasvien käyttämisestä ruokana, rohtoina ja rituaaleissa, Heidin rumpurentoutukset ja rumpurituaalit, matkanjohtajien ja  matkaoppaan palvelut.

Hinta EI sisällä lentoja.

Pyydä ohjeet lentojen hankintaan Heidi Jokelalta

Ilmoittautumismaksu 299 euroa maksetaan varattaessa oikealla olevasta linkistä.

Loppumaksu 1040 euroa 15.3.2024  mennessä.

Peruutusehdot:

ennen 15.3.2024 palautetaan  50% ilmoittautumismaksusta 149,5 euroa

16.3. – 31.3.2024 palautetaan loppumaksu 1040 euroa

1.4. – retriitin alkumaksuja ei palauteta. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen mahdollisen sairastumisen varalta

Retriitin vetäjät

Matkanjohtajina: villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti, luontoyhteysohjaaja, FM Raija Kivimetsä ja Polar Star Travelin valovoimainen voimanainen ja yrittäjä, luontoyhteysohjaaja Heidi Jokela.

Heidi on asunut pitkään Italiassa ja Sisiliassa ja tuntee maan tavat ja kulttuurin läpikotaisin.

Matkaoppaana: käytännön monitoiminainen, viini- ja ruoka-asiantuntija, Sari Kissakivi

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen

Siirry sisältöön