Polar Star Travelin Henkilökunta

Hei! Haluamme viedä sinut kokemaan Lapin arktisen luonnon. Olemme innostuneita ammattilaisia, ja haluamme, että Lapin-lomastasi tulee ikimuistoinen, Jännittävä ja turvallinen. Kuuntelemme ja autamme, kun tarvitset apua tai etsit jotain erityistä. Nähdään Levillä!

Heidi Jokela

Olen kotoisin Helsingistä, mutta olen asunut yli 15 vuotta maailmalla. Palattuani Suomeen halusin muuttaa Lappiin Leville.

Rakastan arktista luontoa, joka inspiroi minua joka päivä, ympäri vuoden. Voimaannun valoisista kesäöistä tunturin huipulla, kun aurinko ei koskaan laske. Kaamoksen sininen hetki lumoaa minut tammikuisen pakkasen nipistellessä poskillani, kun lumikenkäilen tykkylumisten käkkärämäntyjen keskellä. Nautin raikkaasta kirpeästä syysaamusta, kun hentoinen vaalea kuura peittää tunturivarpujen heleät ruskavärit. Hiihtely valkoisilla keväthangilla rentouttaa mieleni ja aika ja kiire haihtuvat pois kevätauringon loisteessa.

Olen revontulibongari, joka sulloo lapset autoon ja hurauttaa keskelle ei-mitään, missä sielu loimuaa kilpaa revontulten kanssa ja tekee mieli tanssia valtaisan energian tahdissa. Tämä on minun sieluni maailmaa. Haluatko sinäkin kokea sen?

Juha Jokela

Olen aito lappilainen, Levitunturin juurella, Sirkan kylässä, syntynyt ja kasvanut Lapin mies. Sukuni on asuttanut Ounasjoen rantatörmiä jo yli 500 vuoden ajan, joten Lappi on hyvin vahvasti perimässäni mukana.

Olen kulkenut Levin palkisia jokaisena vuodenaikana, joten tunnen paikallisen luonnon ja sen monimuotoisuuden. Nautin nuotion tekemisestä ja kahvittelusta luonnossa – kahvi on parhaimmillaan juuri upean luonnon keskellä, kuksasta hörpättynä.

Olen omien polkujeni kulkija. Aitoa vapautta on se, kun kellon voi unohtaa kotiin ja viettää koko päivän savusaunaa lämmittäen ja sen jälkeen rentoutua kiireettömästi saunan lempeissä löylyissä.

Irina

Lappi antoi minulle siivet. Sydämeni laulaa, kun seison tunturin huipulla ja katselen ympärilleni. Täällä tuntee luonnon voiman ja tärkeyden. Tietämyksen, joka jatkuu sukupolvelta toiselle. Sitä viisautta yrittää aivan lumoutuneena ammentaa itselleen.

Lappi on kotoisa, rauhallinen ja turvallinen. Se on takkatulen lämpöä ja hyvä ruokaa, se on pitkä talvi-ilta ja perinteen jatkaminen, sitä että on ystävällinen ja huolehtiva.

Lappi on täynnä taikaa. Se on kimaltava luminen puu, revontulten tanssi tummalla taivaalla. Se on kesä joka herättää luonnon eloon ja antaa sinulle siunauksensa: keskiyön auringon joka saa energian pulppuamaan sinussa.

Lappi on kaikkea tätä. Ja vielä enemmän. Se on jokaiselle erilainen, mutta täältä löydät sen mitä tulit etsimään.

Ari

Lähdin 1988 pienestä kotikylästäni maailmalle oppaaksi. Opastin useassa eri kohteessa, 16 eri maassa n. 13 vuoden ajan. Opasvuosinani sain suuret määrät kokemusta ja samoin sain tietoutta myös eri maista, maanosista, kielistä, kulttuureista, uskonnoista, historiasta sekä mm. eläimistä ja kasveista. Opastaminen ulkomailla oli järisyttävä ja mieltä avartava kokemus.

Saavuin takaisin kotitilalleni v. 2001. Työskentelin n. 19 vuotta Visit Levissä, josta olen jatkanut tänne Polar Star Travelin toimistoon. Joskus en kuitenkaan voi vastustaa mikrofonin kutsua ja pääsen nauttimaan opastamisen riemusta kertoen vieraillemme kotiseutuni ihmeistä. Aika pysähtyy Lapissa – tämän ihmeen saavat vieraammekin mukanamme kokea.

Arkinen aherrus unohtuu parinkymmenen asukkaan kotikylässäni. Luonto upeine järvimaisemineen ja hiljaisuus ovat uskomattoman hienoja vastapainoja töiden kiireille – maailmanmatkaajankin mieli ja sielu lepäävät.

Essi

Istun tunturin laella ja katson ympärilleni avautuvaa ruskan peittämää maisemaa. Minne tahansa katsonkin, näen niin pitkälle kuin silmä kantaa, uusia tuntureita, metsää ja sinisenä välkkyviä järviä. Tunturin laellakin on pieniä lampia siellä täällä. Kaikkialla ympärilläni on kaunista ja avaraa, ei mitään ihmisen rakentamaa, vain luonto ja minä. Täällä on tilaa hengittää vapaammin, tilaa olla ilman rooleja, odotuksia tai vaatimuksia, olla vain olemassa. Ja siksi tulin tänne.

Muutin Leville 2020 etelästä kokeilemaan miltä elämä täällä maistuu ja täällä olen edelleen. Olen löytänyt tieni Polar Starin mahtavaan tiimiin ja lisäksi pyöritän omaa hyvinvointialan yritystäni.

Jos kaipaat rentouttavaa hetkeä luonnossa tai kodassa, lähden mielelläni kanssasi pysähtymään hetkeksi meditaation, lempeän joogan tai sointukylvyn äärelle. Toivon että nautit hetkistäsi pohjoisessa ja löydät täältä ripauksen tuntureiden taikaa mukaasi vietäväksi.

Andrew

Pikainen visiittini pohjoiseen vuosia sitten on muuttunut seikkailuksi, jota en olisi ikinä osannut odottaa.

Ennen sana “pohjoinen” toi mieleeni vain kylmyyden. Halusin ymmärtää mitä se on ja tulin tänne – hetki jota en kadu. Kohtasin puhtaan, koskemattoman luonnon, upeat talviset maisemat, revontulet ja kaamoksen vaaleanpunaisen taivaan, kesän loputtomat päivät ja syksyn henkeäsalpaavan väripaletin, jollaista en ollut ennen nähnyt.

Paikallinen kulttuuri ja ihmiset värähtelevät samalla taajuudella luonnon kanssa ja täydentävät toisiaan kuin yhtenä elämänmuotona.

Olen yhdistänyt työn ja harrastuksen. Minulla on ilo jakaa se niiden kanssa, jotka eivät vielä tiedä, että pohjoinen on muutakin kuin kylmyyttä.

Tuija

Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Paljon kuljettiin ensin asuntovaunun kanssa ihastellen Lappia – sen jälkeen ostettiin tontti ja rakennettiin kesämökki. 15 vuotta kuljettiin täällä, kunnes mieheni joutui sairaseläkkeelle. Päätimme myydä omakotitalomme ja muuttaa Lapin mökillemme.

Lapin luonto, marjastus, kalastus ja luonnossa liikkuminen nokipannukahveineen… hieno ja vapauttava tunne. Täällä vietetty aika on tehnyt meistä Lappilaisia – meillä ei ole vielä toistaiseksi ollut ikävä Pohjanmaan lakeuksille.

Mauri

Olen kotoisin Keski-Suomesta, jossa kotipaikka on toki edelleen. ”Lapin hulluus” toi töihin Leville v. 2009, sillä eräs huoneistojen huolintayhtiö haki töihin pariskuntaa. Päätimme puolisoni kanssa hakea paikkaa ja päädyimme tänne. Tuumasimme, että jospa seuraisimme tilannetta yhden sesongin verran. Nyt on sesonkeja mennyt jo useita – meidät otettiin täällä hyvin vastaan. Koko yhteisö tuntuu puhaltavan yhteen hiileen ja se on mahtavaa. Minusta tuntuu, että olemme tänään enemmän Leviläisiä kuin kotipaikkani kuntalaisia.

Mesi

Luonto on aina ollut minulle hyvin tärkeä. Nautin, että saan viedä vieraamme ainutlaatuiseen Lapin luontoon lumikenkäilemään, hiihtämään ja pilkkimään - hengittämään maailman puhtainta ilmaa! Kerron mielelläni paikallisista eläimistä, kasveista, revontulista ja muista ihmeistämme. Valmistuin luonto-ohjaajaksi loppuvuonna 2022. Olen ollut myös päivittämässä Green Key ja Green Activities -sertifikaattejamme. Lempiasioitani täällä ovat porot ja avantouinti.

Maja

Esittely tulossa!

Francesco

Esittely tulossa!

Sari

Esittely tulossa!

Polar Star Nature

Pekka

Edellisessä elämässäni asuin Oulussa ja työskentelin elektroniikkayrityksessä. Elämä tuntui varsin tasapaksulta ja kaipasin muutosta.

Päädyin kokeilemaan matkailualaa. Aloitin lumirakentajana Snowvillagessa ja vedin siellä jouluoppaana ohjelmia. Siitä sitten takaisin koulunpenkille opiskelemaan matkailualaa ja sille tielle jäin. Nykyään toimin eräoppaana ja opiskelen Lapin Ammattikorkeakoulussa matkailualaa.

Eniten lapissa kiehtoo luonnonrauha ja harrastusmahdollisuudet. Olen myös niitä harvoja onnekkaita, joille työ, ei tunnu työltä.

Aapo

Esittely tulossa!

Siirry sisältöön