Rumpuretriitti keskiyön auringon taianomaisessa valossa 7. – 9.6.2024

Lähde mukaan taianomaiselle rumpuretriitille Lapin kesäiseen luontoon. Retriitin aikana teet oman perinteisen Lapin rummun. Rumpu tehdään perinteisin menetelmin, rummun kehikko puusta ja rumpukalvo poron nahasta, joka värjätään luonnosta saatavilla kasviväreillä. Opit rummun käyttöä parantavana työkaluna ja opit soittamaan ja hoitamaan sitä.  Osallistut rummun vihkimisseremoniaan.

Pääset osallistumaan voimaannuttaviin valon luontorituaaleihin, rentoutumaan rumpumatkoilla, nauttimaan perinteisen saunan puhdistavista löylyistä sekä nauttimaan samanhenkisten ihmisten seurasta unohtamatta herkullisia kotaruokailuja.

Retriitti huipentuu Pallaksen Taivaskerolla yhteiseen rummutukseen keskiyön voimakkaassa auringon energiassa ja valossa.​

Missä?

Lapissa, Levin maisemissa.
Könkään kylässä sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

Mitä?

Päivä 1. pe 7.6. Laskeutuminen Lapin energioihin ja rummun teon aloitus

Saapuminen Taivaanvalkeisiin, Könkään kylään Ounasjoen rannalle. Taivaanvalkeissa mieli lepää ja vain taivas on kattona voimakkaille ja puhdistaville energioille, jota Tonttulan elämyskylän alue henkii. Vanhat satavuotiset hirsitalot ja rantasauna luovat taianomaiset puitteet retriitille.

Voimaannuttava ja puhdistava Lapin voimajuoma toivottaa kaikki tervetulleiksi. Osallistumme rentouttavaan rumpumatkaan, joka rauhoittaa mielemme ja saamme laskeutua Lapin energioihin.

Rummun valmistus alkaa.  Rummun valmistamisen ohessa perehdymme rummun historiaan, tarinoihin ja rummun käyttöön.

Päivälliseksi tarjotaan paikallisista antimista koostuva ravitseva ruoka. Ilta huipentuu perinteisen rantasaunan lempeisiin löylyihin, joiden syleilyssä nautimme turvenaamioista ja yrttijalkakylvyistä. Rohkeimmat voivat pulahtaa Ounasjokeen.  Saunan puhdistamana ja voimaannuttamana lähdevesi vilvoittaa kehomme ja on mukava lähteä untenmaille, kiitollisin mielin.

Päivä 2. la 8.6. Rumpukurssi, rummun vihkiminen ja Lapin ikiaikainen puhdistava tuuli, keskiyön auringon voima ja seitsemän tunturin ketju

Aamu alkaa maittavalla aamiaisella ja rumpurentoutuksella.

Jatkamme rummun valmistumista. Keittolounas Tonttulassa, jonka jälkeen rumpukurssi jatkuu.

Iltapäivällä, kun rummut ovat valmistuneet lähdemme myyttiselle seitsemän tunturin ketjulle, Pallaksen upeisiin maisemiin. Kokoonnumme kaikki yhdessä kotaan tulen ympärille rumpujen vihkimisseremoniaan. Uudet rummut vihitään ja vanhat puhdistetaan uudelle energialle. Täällä maailman puhtaimman ilman alkulähteillä teemme rauhallisen kävelyn puurajan yli pyhälle lähteelle. Valmistamme yhdessä Pallaksen juurella tunnelmallisessa kodassa maistuvan aterian.

Aterian jälkeen patikoimme Taivaskerolle, missä rummutamme keskiyöllä voimakkaalle taianomaiselle auringonvalolle. Auringon valo kanovoi meihin uutta puhdistavaa energiaa, luovuutta ja vahvistaa omaa sydänenergiaamme.

Arktinen luonto on voimallinen, taianomaisen kaunis ja Lapin suurtuntureilta avautuu koko Tunturi-Lappi eteemme. Kiitämme Äiti Maata ja palaamme sydän täynnä uutta energiaa Könkään kylään Taivaanvalkeisiin ja vaivumme rauhalliseen uneen.

Päivä 3. su 9.6. Loppusanat ja hiljentyminen kiitollisuudelle

Viimeisenä kurssiaamuna hiljennymme kiitollisuudelle yhdessä saamiamme kokemuksia ja oivalluksia kohtaan. Myöhäisen aamiaisen jälkeen retriitin sulkemispiiri ja huoneiden luovutus. Jälleennäkemisiin!

Hinnat

690 eur / henkilö
130 eur / henkilö lisämaksu 1hh huoneesta

Hinta sisältää majoituksen 2 hengen huoneessa Hotelli Taivaanvalkeissa, ohjelmassa mainitut ruokailut sekä yllä kuvatun ohjelman. Rummuntekomateriaalit ja kurssin. Kuljetukset Pallakselle osallistujien yhteisillä kimppakyydeillä.

Retriitin maksu:

200 eur / ilmoittautumismaksu. Maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä vieressä olevasta linkistä.

490 eur / retriitin loppumaksu 15.5.2024 mennessä

peruutusehdot:

ennen 30.4.2024 palautetaan 50% ilmoittautumismaksusta

1. – 14.5.2024 palautetaan loppumaksu 490 euroa

15.5. – 6.6.2024 maksuja ei palauteta. Suosittelemme ottaamaan matkavakuutuksen, mahdollisen sairastumisen varalta.

Retriitin vetäjät

Heidi Jokela on Polar Star Travelin valovoimainen yrittäjä ja luontoyhteysohjaaja. Rakkaus Lapin arktiseen luontoon on tuonut hänet Euroopasta Leville. Heidi on löytänyt taianomaisen voiman luonnosta. Hän rummuttaa mielellään kodassa tulen äärellä. Voimaannuttava rumpurentoutus ja liikkuminen luonnossa on hänen tapansa päästää irti kiireisestä yrittäjän arjesta.

Lilja Takalo on ammentanut rummun valmistamisesta ja sillä parantamisesta tietoa sukunsa parantamiseen liittyvästä perimätiedosta sekä lukuisista kursseista. Rumpukursseilla rummut valmistetaan Lapin perinteitä noudattaen ja kursseilla opetetaan rumpujen valmistuksen lisäksi rummun käyttöä. ”Rummuttaminen on yleismaailmallinen ilmiö. Se rentouttaa, voimistaa ja poistaa jännityksiä”, Lilja kiteyttää. Lilja on tehnyt pitkään myös hoitotyötä rummulla.

Omaa tietään etsiville Lilja antaa yhden vinkin. ”Älkää uskoko, jos joku sanoo, ettei omalla unelmalla voi elää. Myös harrastuksesta voi tehdä itselleen ammatin.”

 

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen

Siirry sisältöön